Informatie Inbody 230

De InBody kan de samenstelling van het lichaam bepalen door middel van bio-impedantiemetingen, dat gebaseerd is op het feit dat het menselijk lichaam bestaat uit geleiders en niet-geleiders. Over het algemeen bestaat 50-70% van het menselijk lichaam uit water dat fungeert als een geleider van elektrische impulsen, terwijl het lichaamsvet fungeert als een niet-geleider.

De InBody is een van de weinige impedantiemeters dat gebruik maakt van de zgn. multi-frequency method, wat inhoudt dat de metingen worden verricht met frequenties van 1kHz t/m 1mHz! Dit heeft tot gevolg dat de meting zeer betrouwbaar is en dat zowel intracellulair als extracellulair het lichaamsvocht kan worden gemeten! Impedantiemeters zien het menselijk lichaam als een cilinder. Op het moment dat de lichaamslengte (lengte van de cilinder) en de impedantie (weerstand) waarde bekend zijn, dan kan het volume lichaamsvocht worden berekend (Inhoud). Echter, een belangrijk kenmerk van de InBody is dat het menselijk lichaam niet wordt benaderd als slechts een enkele cilinder, maar juist als een 5 vormige cilinder (benen, armen en romp), ook wel segmental analysis genoemd.

Dit heeft als groot voordeel dat de metingen veel preciezer zullen zijn ten opzichte van andere conventionele impedantie-apparaten en dat voor de benen, de armen en de romp afzonderlijk de lichaamssamenstelling kan worden gemeten!
Een ander belangrijk kenmerk van de InBody is dat het gebruik maakt van het zogenoemde 8-point electrode system en dat de meting niet afhankelijk is van Empirische data (No Empirical Estimation). Het 8-point electrode system houdt in dat de InBody metingen worden verricht op een 8-tal punten waarbij de meetlocatie van stroom en voltage constant is, met als gevolg een toename in de betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid van de metingen.

Dankzij de exclusieve techonolgie van Biospace is er geen noodzaak om gebruik te maken van empirische schatting. Geslacht of leeftijd hebben geen invloed meer op de meetresultaten.

Kenmerken:

  • Multi-Frequency Method
  • Direct Segmental Analysis
  • 8-Point Electrode System
  • No Empirical Estimation